Rejse til Sydkorea: udlandsdækning i en digital tid

Seoul, South Korea Skyline

Dette kursus handler om korrespondentens, den rejsende udlandsjournalists samt den hjemlige udlandsredaktions virke i en digital tidsalder – med dækningen af Korea og Østasien som konkret eksempel.

Hvordan er den daglige arbejdsproces ændret af, at hjemmeredaktion og udsendt medarbejder har adgang til mange af de samme kilder i samme øjeblik, en nyhed er breaket?  Hvordan håndterer man under disse vilkår det øgede krav om egne vinkler, personlige reportager – og at levere til forskellige platforme i hæsblæsende tempo?

Det er temaet for denne kursusrejse til Sydkorea, et af de lande i verden, hvor den største andel af befolkningen er online. Vi vil møde korrespondenter og kilder, både danske og udenlandske, både live og på skype, som fortæller om deres erfaringer og giver gode råd. Kurset er målrettet journalister, fotografer, redaktører og freelancere. Vi vil blive introduceret til nye typer online-medier, som teknologien har fremmet, og vi vil opleve kulturmødet mellem traditionelle nyhedsjournalister og selvstændige bloggere. Vi vil bevidne, hvordan sociale og mobile medier har ændret spillereglerne for indsamling af viden og formidlingen af denne indsigt.

Tilmeld dig via Mediernes Efteruddannelse her fra den 14. november.

Vi vil det meste af ugen opholde os i storbyen Seoul med hele dens udbud af såvel traditionelle som nye medier. Men ugen vil også byde på en ekskursion ud af storbyen for at opleve, hvor forskellige vilkårene er ude på landet. En af dagene vil der være indlagt en øvelse, hvor deltagerne hver især begiver sig ud på reportage i det koreanske samfund.

Formålet med kurset er at opdatere hjemlige og udsendte journalister på en udvikling, der går lynhurtigt. Vilkårene for udlandsdækning forandres fundamentalt, og det vil styrke hjemmeredaktionerne betydeligt at have medarbejdere med indsigt i muligheder og faldgruber i denne udvikling.

Kursuslederen, Asger Røjle, har fulgt udviklingen i Østasien i over 30 år og har boet og arbejdet i nabolandet Japan i mere end otte år af sit liv. Han har selv gennemlevet de forandringer, som kurset handler om, og været korrespondent i såvel den analoge som den digitale tidsalder.

Praktiske oplysninger

Dato: 13. – 21. maj 2017.
Sidste frist for tilmelding: 27. januar 2017.
Pris: 22.500 kr. eks moms – hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund eller Pressens Uddannelsesfond, kan du få tilskud på kurset ved at tilmelde dig direkte på Mediernes Efteruddannelse.
Inkluderet i prisen: Enkeltværelse, fly tur-retur fra Kastrup-Seoul, enkelte fællesmåltider, transport i Sydkorea, kursusleder, oplæg og programpunkter.

Vores godkendte kurser

Find vores kurser her

Kontakt

Direktør Janne Aagaard
M: + 45 60 62 05 50
E: janne@mediekursus.dk

Følg os på de sociale medier

Se os på Twitter Se os på LinkedIn Se os på Facebook

Få os ud på din arbejdsplads

Læs mere om vores virksomhedskurser og hvordan, vi kan hjælpe din organisation eller redaktion

Velkommen til mediekursus

Uanset om du er journalist, kommunikationsuddannet eller selvlært i mediebranchen, øges kravene til din faglige udvikling sig hele tiden. Vi tilbyder dig de bedste undervisere i branchen og inspirerende kurser til dig.

Læs om vores virksomhedskurser her...