Kurser

Journalist ved OL? Kom bagom verdens største sportsbegivenhed i Tokyo

Off 286

Femdages OL-forberedelseskursus med Japanekspert Asger Røjle Christensen!

Tokyo, den olympiske by: Skal du dække De Olympiske Lege i sommeren 2020 enten som udsendt, freelancer eller hjemmefra som redigerende? Så har vi det perfekte forberedelseskursus til dig, når vi i januar 2020 besøger værtsbyen Tokyo for at klæde dig på til OL.
OL-rejse for journalister

Asger Røjle Christensen, der er mangeårig Japan-korrespondent og forfatter til en lang række Japan-bøger har sammensat den gennemprøvede studietur.

Undervejs vil du møde repræsentanter for arrangørerne om det gigantiske arrangements logistik og geografi med særligt fokus på mediernes forhold og placering.

Der er også tid til at samtale med korrespondenter og lokale journalister, både japanske og udenlandske, som fortæller om deres erfaringer og giver gode råd.

Der er aftalt møder med akademikere og eksperter samt repræsentanter for sportens verden. Du vil få mulighed for at opbygge begyndelsen på et relevant kildenet. Vi vil også overvære et par relevante sportsstævner for at få en fornemmelse af stemningen, og ugen vil byde på en ekskursion ud af storbyen.

Skal du dække Olympiske Lege og har ambitioner om at gøre det med indsigt, viden og nye ideer, så tag med os!

Udbytte

  • En introduktion til byens historie, herunder det comeback i verden efter Anden Verdenskrig, som de første olympiske lege i Tokyo i 1964 var.
  • Indsigt i de praktiske, logistiske og sportslige forberedelser til det store arrangement.
  • Besøg ved et par af de centrale steder, hvor konkurrencer skal finde sted.
  • Viden og forståelse for den japanske idræts- og sportskultur og for idrættens rolle i den japanske uddannelses- og sundhedspolitik.
  • Starten på dit kildenetværk til OL-dækningen samt ideer til baggrundsartikler, features mm.

 

Målgruppe

Kurset henvender sig til skandinaviske sportsjournalister, der forventer at blive udsendt til OL, og til kulturjournalister, redaktionssekretærer og andre, som vil blive involveret i dækningen hjemmefra. Minimum deltagerantal er seks personer, maksimum er 20.

 

Kursusleder

Journalist og kursusleder Asger Røjle Christensen har boet og arbejdet i landet i snart tolv år af sit liv. Med sine over 35 års erfaring inden for udenrigsjournalistikken har han sammensat et bredt program, der forbereder dig på bedste vis.

Du kan læse mere om Asger her i et engelsksproget interview og om hans virke på hans hjemmeside. Kursus-sprog: Skandinavisk og engelsk. Ved enkelte af møderne vil der blive tolket fra japansk.

 

Datoer
Afrejse søndag den 26. januar 2020 og hjemrejse lørdag den 1. februar (uge 5)

 

Pris

Pris for fem dages fuldt kursusprogram ( se eksempel på tidligere program her), trestjernet enkeltværelse på centralt beliggende hotel med morgenmad, transport indenfor Tokyo og fuldtids rejseleder samt specialsyet program. Du kan se det imponerende program fra rejsen i maj 2019 her for at få indtryk af niveauet.

DK: 16.200 DKKR eks. moms
Norge: 21.200 NOK (ingen moms)
Sverige: 23.000 SEK (ingen moms)

 

Visumregler

Generelt for Skandinaviske statsborgere er der sjældent problemer med visum, som enten ikke kræves eller gives automatisk. Vi anbefaler dog, at du holder dig ajour med visumreglerne her:

 

Du står selv for

Fly tur-retur til Tokyo samt frokost og aftenmåltider samt drikkevarer. Du skal være klar til fuldt program mandag morgen ca. kl. 09., og vi afslutter studieturen med en afskedsmiddag fredag aften.

 

Tilmelding

Tilmeldingsfrist er 1. november 2019. Du tilmelder dig ved at skrive en mail til direktør Janne Aagaard og inkluder dit fulde navn, titel, mobil-nummer, mail-adresse, faktureringsadresse og CVR-nummer eller EAN-nummer – sæt også navn på vedkommende, der skal godkende faktura. Når vi har minimum seks deltagere, afholdes kurset, og vi fakturerer dig / din virksomhed. Vi har særlige handelsbetingelser for udlandskurser, og dem bør du læse her.

 

Praktiske oplysninger

Vores pris dækker: fem-dages program, seks nætter i enkeltværelse med morgenmad på 3-stjernet hotel fra søndag aften til lørdag formiddag, transport indenfor Tokyo-området samt enkelte fællesmåltider, tolke, oplægsholdere, kursusleder samt enkelte fællesmåltider.

 

Legater / finansieringsmuligheder

Du kan søge om dækning af kurset flere steder. Er du / din arbejdsgiver medlem af Pressens Uddannelsesfond, kan du søge her, og er du medlem af Danske Sportsjournalister, kan du læse reglerne om tilskud her.

Related Posts

Kontakt

Direktør Janne Aagaard
M: + 45 60 62 05 50
E: janne@mediekursus.dk

Få os ud til jer

Læs mere om vores virksomhedskurser og hvordan, vi kan hjælpe din organisation eller redaktion