Rejser for mediebranchen til Japan

Tsunami-ulykken i Japan i 2011 åbenbarede for mange i dansk presse, hvor sårbare redaktionerne er, når en stor nyhedshistorie om en fjern katastrofe pludselig opstår. Men hvordan forbereder man sig bedre?

Kursusleder Asger Røjle tilrettelægger rejser til Japan og Sydkorea for Mediekursus, og i foråret 2017 går turen til Seoul. Læs mere om den tur her.

Tidligere Japanrejser

Den 11.marts 2011 blev offer for verdens fjerdestørste registrerede jordskælv nogensinde, en tsunami, der var større, end man havde drømt om, at tsunamier kunne blive, og som krævede næsten 20.000 menneskeliv, samt verdens hidtil næststørste atomkraft-ulykke på værket i Fukushima, hvor tre reaktorer nedsmeltede.

På kurset ”Katastrofejournalistik – rejse til Japan” vil vi med afsæt i 11.marts 2011 møde korrespondenter og kilder, som fortæller om deres erfaringer fra dækning af katastroferne og giver gode råd. Vi vil blive introduceret til mødet mellem forskellige journalistiske traditioner og til dilemmaet mellem sensationalisme og ansvarlig rapportering.

Vi vil få nogle bud på, hvor man hurtigt, effektivt og troværdigt kan finde sine baggrundsoplysninger. Vi vil se med egne øjne, hvordan de sociale og mobile medier har forandret vilkårene for dækningen af store katastrofer.
Frem for alt vil vi besøge nogle af de steder, der blev ramt af katastroferne. Vi vil høre, hvordan situationen er nu, hvordan medierne har haft indvirkning på udviklingen, og hvad der stadig mangler at blive rapporteret om.

 

Kontakt

Direktør Janne Aagaard
M: + 45 60 62 05 50
E: janne@mediekursus.dk

Få os ud til jer

Læs mere om vores virksomhedskurser og hvordan, vi kan hjælpe din organisation eller redaktion

Velkommen til mediekursus

Uanset om du er journalist, kommunikationsuddannet eller selvlært i mediebranchen, øges kravene til din faglige udvikling sig hele tiden. Vi tilbyder dig de bedste undervisere i branchen og inspirerende kurser til dig.

Læs om vores virksomhedskurser her...