Kursusrejse til Sydkorea

Seoul, South Korea Skyline

Nordkorea er et af de vanskeligste lande at dække som udlandsjournalist. Og samtidig er det hastigt på vej til at blive et af de vigtigste. Der er så mange skrøner og utroværdige rygter i spil. Men de faktiske oplysninger er så få, og regimet er selv så utilnærmeligt, at det gør det uhyre vanskeligt at skille reelle og falske nyheder fra hinanden.

Sydkoreas hovedstad Seoul er center for mange af de bestræbelser, der gøres på at dække Nordkorea kvalificeret og troværdigt. Det er også det sted i verden med flest afhoppere og andre kilder, der kan fortælle om forholdene inde i selve Nordkorea.

Hvem skal vi møde?

Vi vil møde nogle af de brave kolleger, både koreanere og udlændinge, der gør deres bedste for i dette miljø at give medieforbrugere i den omliggende verden viden og forståelse for det samfund, som nogle har beskrevet som ”det mærkeligste land, de har besøgt”.

Vi vil møde tænketanke, sikkerhedspolitiske eksperter og politiske repræsentanter for relevante grupperinger. Og vi vil hele tiden forsøge at danne os et indtryk af dagliglivet for almindelige borgere i de landsbyer, som befinder sig kun 60-70 kilometer fra os på den nordlige side af den befæstede grænse.

Endelig skal vi selvfølgelig også en udflugt op til selve grænsen og se ind over det lukkede land, den demilitariserede zone og det sted, hvor forhandlingerne foregår.

Du vil bla. få:

  • Forståelse for hvordan udviklingen i Nordkorea kan påvirke hele verdens sikkerhedspolitiske balance – og dermed også for os i Europa.
  • Viden om hvordan man i nyhedsstrømmen kan identificere falske nyheder fra Nordkorea.
  • Inspiration til hvordan du med nutidens udbud af digitale ressourcer kan dække udviklingen i Nordkorea enten hjemmefra eller fra Asien.
  • Hvad der gør dækningen af Nordkorea vanskelig via erfaringerne fra nogle af dem, der gør det til hverdag.
  • En større viden om, hvad der foregår i det lukkede land, på såvel den politiske, økonomiske, kulturelle som den militære front.

Kursuslederen, Asger Røjle, har fulgt udviklingen i Østasien i over 30 år og har boet og arbejdet i nabolandet Japan i mere end otte år af sit liv. Han har selv gennemlevet de forandringer, som kurset handler om, og været korrespondent i såvel den analoge som den digitale tidsalder.

Praktiske oplysninger

Dato: 26. maj – 2. juni 2018.
Sidste frist for tilmelding: 1. marts 2018.
Pris: 24.900 kr. eks moms – hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund eller Pressens Uddannelsesfond, kan du få tilskud på kurset ved at tilmelde dig direkte på Mediernes Efteruddannelse.
Inkluderet i prisen: Enkeltværelse, fly tur-retur fra Kastrup-Seoul, enkelte fællesmåltider, transport i Sydkorea, kursusleder, oplæg og programpunkter.

Vores godkendte kurser

Find vores kurser her

Kontakt

Direktør Janne Aagaard
M: + 45 60 62 05 50
E: janne@mediekursus.dk

Følg os på de sociale medier

Se os på Twitter Se os på LinkedIn Se os på Facebook

Få os ud på din arbejdsplads

Læs mere om vores virksomhedskurser og hvordan, vi kan hjælpe din organisation eller redaktion