Tokyo, den olympiske by – Japankursus

Foto: Flemming Leth Larsen

Tokyo, den olympiske by: Skal du dække OL i sommeren 2020 enten som udsendt, freelancer eller herhjemmefra som redigerende? Så har vi det perfekte forberedelseskursus til dig, når vi et år før startskuddet for OL besøger værtsbyen Tokyo.

Asger Røjle – mangeårig Japan-korrespondent – har sammensat rejsen, hvor vi er indkvarteret på et hotel midt i det område af byen, Odaiba. Her finder flere konkurrencer skal finde sted, og hvor byggeriet af nye anlæg er i fuld gang.

 

Den olympiske by fra a-å

Undervejs møder du korrespondenter og kilder, både danske, japanske og udenlandske, som fortæller om deres erfaringer og giver gode råd.

Vi vil møde japanske sportsjournalister fra relevante medier, og vi vil møde akademikere, arkitekter og eksperter samt repræsentanter for sportens verden, så du kan opbygge starten på et kildenet.

Vi vil også overvære et par relevante sportsstævner for at få en fornemmelse af stemningen, og ugen vil byde på en ekskursion ud af storbyen.

Vil du dække OL med indsigt, viden og nye ideer, så tag med!

På turen får du

  • introduktion til byens historie, herunder det comeback i verden efter Anden Verdenskrig, som de første olympiske lege i Tokyo i 1964 var.
  • indsigt i de praktiske, logistiske og sportslige forberedelser til det store arrangement, bl.a. om nogle af de skandaler og besværligheder omkring byggeriet af det nye olympiske stadion midt i byen.
  • besøg til de centrale steder, hvor konkurrencerne skal finde sted, og viden den japanske idræts- og sportskultur
  • analyse af idrættens rolle i den japanske uddannelses- og sundhedspolitik i forhold til dens tilsvarende rolle hjemme i Danmark.

 

Udsendte og hjemmedækkende

Kurset henvender sig til såvel sportsjournalister, der håber på at blive udsendt til legene til sin tid, som til kulturjournalister, redaktionssekretærer og andre, som vil blive involveret i dækningen hjemmefra.

Journalist og kursusleder Asger Røjle har boet og arbejdet i landet i over ti år af sit liv og taler japansk. Med sine over 35 års erfaring indenfor udenrigsjournalistikken har han sammensat et bredt program, der forbereder dig på bedste vis.

 

Praktiske oplysninger

Læs meget mere her.

Vores godkendte kurser

Find vores kurser her

Kontakt

Direktør Janne Aagaard
M: + 45 60 62 05 50
E: janne@mediekursus.dk

Følg os på de sociale medier

Se os på Twitter Se os på LinkedIn Se os på Facebook

Få os ud på din arbejdsplads

Læs mere om vores virksomhedskurser og hvordan, vi kan hjælpe din organisation eller redaktion